Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2010

ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΟΛΟΙ???

Άρθρο 9 Ειδικές ρυθμίσεις για τη θήρα

Για την άσκηση της θήρας των θηρεύσιμων ειδών της ορνιθοπανίδας, εντός των ΖΕΠ, εκτός των σχετικών προβλέψεων της κείμενης νομοθεσίας και ειδικότερα της υπ. αριθ. 87578/703/6.3.2007 ΚΥΑ (Β’ 581/23.4.2007), καθορίζονται επιπλέον οι ακόλουθες απαιτήσεις:

1. Η θήρα των θηρεύσιμων ειδών, επιτρέπεται κατά το χρονικό διάστημα που αρχίζει την 20 Αυγούστου και τελειώνει την 28 Φεβρουαρίου του επομένου έτους.

2. Με απόφαση του Υπουργού ΠΕΚΑ, είναι δυνατόν για ορισμένα θηρεύσιμα είδη, να καθορίζεται αργότερα η έναρξη ή/και νωρίτερα η λήξη της κυνηγετικής περιόδου. Η απόφαση αυτή θα πρέπει να βασίζεται σε πρόσφατα επιστημονικά και τεχνικά δεδομένα που προσιδιάζουν σε κάθε ειδική περίπτωση και αποδεικνύουν ότι τυχόν κλιμάκωση των ημερομηνιών λήξης της θήρας δεν εμποδίζει την πλήρη προστασία των ειδών χαρακτηρισμού που ενδέχεται να επηρεάζει η ανωτέρω κλιμάκωση. Η ημερομηνία έναρξης και λήξης της θήρας των αποδημητικών πτηνών και των υδροβίων θηραμάτων καθορίζεται βάσει μεθόδου η οποία εγγυάται την πλήρη προστασία των ειδών αυτών ενόσω διαρκεί η μετανάστευσή τους και η περίοδος φωλεοποιήσεως. Η μέθοδος αυτή πρέπει να αποσκοπεί στην προστασία όλων των πτηνών ενός είδους και όχι μόνο σε προστασία ενός ορισμένου ποσοστού τους.

3. Για τα υδρόβια και παρυδάτια θηρεύσιμα είδη η κυνηγετική περίοδος λήγει οπωσδήποτε στις 31 Ιανουαρίου.

4. Από την έναρξη ισχύος της παρούσας απόφασης και ειδικότερα από την περίοδο θήρας 2011-2012 και εντεύθεν απαγορεύεται:

α) η θήρα του είδους ασπρομέτωπη χήνα (Anser albifrons) στα ενδιαιτήματα του είδους νανόχηνα (Anser erythopus), δηλαδή στις ΖΕΠ των υγροτόπων Κερκίνης, Κορώνειας – Βόλβης, Δέλτα Νέστου, Λίμνης Ισμαρίδας, Λίμνης Βιστονίδας – Πόρτο Λάγος και Δέλτα Έβρου για περίοδο τριών (3) ετών.

β) η θήρα του είδους πετροπέρδικα (Alectoris graeca) στις ΖΕΠ, που περιλαμβάνεται στα είδη χαρακτηρισμού, για περίοδο τριών (3) ετών, χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα καταρτιστεί ειδικό «Σχέδιο Διαχείρισης» του συγκεκριμένου είδους.

(γ) η θήρα πτηνών από πάσης φύσεως υπερυψωμένες ή μη εγκαταστάσεις κατασκευασμένες από επεξεργασμένα δομικά υλικά.

(δ) η χωροθέτηση εντός ΖΕΠ περιοχών εκγύμνασης κυνηγετικών σκυλιών καθώς και η διεξαγωγή πάσης φύσεως αγώνων κυνηγετικών σκυλιών.

5. Ο Υπουργός ΠΕΚΑ δύναται, μετά από εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας, να λαμβάνει πρόσθετες περιοριστικές της θήρας ρυθμίσεις εντός ΖΕΠ, σε περίπτωση δυσμενών ή ακραίων καιρικών συνθηκών ή πυρκαγιάς.

Που πήγαν όλοι οι επαναστάτες των κυνηγών, όλα τα κομματόσκυλα που μας παρότρυναν να τρέξουμε στα γραφεία των βουλευτών για να σώσουμε το κυνήγι από την κακιά μάγισσα του περιβάλλοντος που μας έβαλε στο μάτι!!!

Λείπουν λόγω εκλογών φίλοι μου, είτε γιατί είναι υποψήφιοι, είτε για να στηρίξουν τους υποψηφίους!!! Κανείς δεν ασχολήθηκε με τα του κυνηγίου και τα όσα σχεδίαζε το ΥΠΕΚΑ. Μήπως πρέπει να καταλάβουμε ότι ο συνειδητοποιημένος κυνηγός που κυνηγά με σκοπό την επαφή με την φύση και όχι με το θήραμα είναι αυτός που θα πάει το κυνήγι μπροστά!

Αυτόν τον κυνηγό πρέπει να στηρίξουμε να βγει μπροστά και όχι όλους αυτούς που εκμεταλλεύονται το κυνήγι για να γίνουν δήμαρχοι, βουλευτές, οι για να φτάσουν ως την Κ.Σ.Ε. και να περάσουν την γραμμή του κόμματος σε βασικά θέματα που αφορούν την διαχείριση των χρημάτων των κυνηγών!

Όλα αυτά μας έχουν καταστήσει ανίκανους να διαχειριστούμε το θήραμα και το φυσικό περιβάλλον του θηράματος, δηλαδή όλη την Ελληνική επικράτεια, που λυμαίνονται λαθροθήρες, υποψήφιοι Μαυρογυαλούροι και ψευτόμαγκες σαν αυτούς που όταν μιλούσα για την 31ή Ιανουαρίου και τις ΖΕΠ με έβριζαν και με έλεγαν αντικυνηγό και πολλά άλλα!

Τώρα που βεβαιώθηκαν οι υποψίες μου που πήγες φίλε και επικριτή μου, ‘εκπρόσωπε των κυνηγών’, κύριε Μπιθυκούκουρα?

Για όσους συμφωνούν μαζί μου χαίρομαι, για τους υπόλοιπους δεν έχω να πω τίποτα. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι λυπάμαι που είμαστε τόσο ανίκανοι να διαχειριστούμε την περιουσία μας που την ανέλαβε το κράτος(ΥΠΕΚΑ) και όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει όταν χαθεί η ιδιωτική πρωτοβουλία και αναλάβει το δημόσιο…

Υ.Σ.: ονόματα και καταστάσεις είναι τυχαία γεγονότα.

[ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΩ ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΙ ΜΑΓΚΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΕΒΡΙΖΑΝ ΟΤΑΝ ΤΑ ΕΛΕΓΑ.... ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟΥΣ ΛΕΩ! ΚΑΤΙ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ Κ.Σ.Ε. ΚΑΙ ΕΛΥΝΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ, ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΡΩΤΗΣΑΝ: ΞΕΡΕΙΕΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η Κ.Σ.Ε.???]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου