Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΝΑΡΞΗ 15/9/2010

Μια επιτυχημένη έναρξη έκανα με τους φίλους Κώστα και Γιάννη και τα τρία σκυλιά μας στον ορεινό όγκο των Λευκών Ορέων και συγκεκριμένα στην θερισιανή μαδάρα! Ο καιρός ήταν καλός αν και τρεις μήνες τώρα δεν έχει βρέξη. Διανύσαμε μια πορεία 10 χιλιομέτρων, με βάση τα δεδομένα του GPS, σε 10 ώρες οπότε καταλαβαίνετε και την δυσκολία του τοπίου σε συνδυασμό με τα 1800 μέτρα υψόμετρο κατά μέσω όρο και τους 23 βαθμούς θερμοκρασίας!
Όπως και να έχει ήταν ένα κουραστικό αλλά ευχάριστο κυνήγι με φοβερή παρέα πολύ γέλιο αλλά και κάρπωση στο απόλυτο. Ήμασταν 3 άτομα και πήραμε 12 πέρδικες!
Το μόνο στενάχωρο ήταν η κάρπωση κάποιον πουλιών που ήταν μικρά ακόμα αλλά μέσα σε ένα σμάρι που χύνεται δύσκολα ξεχωρίζεις! Ευτυχώς μόνο 2 άτομα ήταν μικρά και αυτό είναι παρήγορο αν και πιστεύω ότι η μετακίνηση της ημερομηνίας έναρξης από 15/9 σε 1/10 και στην δική μας περιφέρεια είναι απαραίτητη για το διαφαινόμενο αλλά και πολλούς άλλους λόγους!
Για παράδειγμα αν η έναρξη ήταν 1/10 η κακοκαιρία σε υψόμετρο 1800 μέτρων είναι αρκετά επικίνδυνη για να αποθαρρύνει τον κάθε ένα να κυνηγά όλη μέρα αν μπορεί λόγο ομίχλης να κυνηγήσει! Καλά κυνήγια φίλοι μου!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου