Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

ΥΠΝΟΣ ΒΑΘΥΣ


Γεια σας φίλοι κυνηγοί καλή κυνηγετική περίοδο να έχουμε και χωρίς περικοπές… Ο τίτλος της ανάρτησης για εμένα περιγράφει την κατάσταση που βρισκόμασταν εμείς οι κυνηγοί όλο αυτό το διάστημα που το ΥΠΕΚΑ έφτιαχνε επιτροπές διαβουλεύσεων και ‘πράσινα’ νομοσχέδια για την φύση και την βιοποικιλότητα. Σημασία εμείς δεν δώσαμε σε όλα αυτά γιατί μας έριξαν στάχτη στα μάτια με τις ενδεχόμενες περικοπές και άλλα τέτοια!

Αντί να δώσουμε μάχη λοιπόν για να λάβουμε μέρος και εμείς οι κυνηγοί σε αυτές τις διαβουλεύσεις να συμβάλουμε και εμείς με τις γνώσεις μας και την διατριβή μας χρόνια τώρα στα θέματα της πανίδας και τις μελέτες που έχουμε κάνει, ασχοληθήκαμε ώρες ατελείωτες με την νέα ρυθμιστική και τα οικονομικά επιχειρήματα που έχουμε εμείς και η ΠΕΒΕΚΕ ώστε να μείνει η κυνηγετική περίοδος ίδια με την περσινή!

Απάντηση λοιπόν σε αυτά τα οικονομικά επιχειρήματα ήταν να αυξήσει το μερίδιο του το ΥΠΕΚΑ κατά 5 ευρώ και να τα χάσουμε εμείς οι κυνηγοί και μαζί με εμάς το θήραμα! Το θήραμα αυτό που μετά και το νομοσχέδιο πράσινο ταμείο όπου δίνει το δικαίωμα σε όλους τους άλλους εκτός των κυνηγών να διαχειρίζονται τα κεφάλαια των κυνηγών χωρίς να είναι δεσμευμένοι να τα επιστρέφουν στην θύρα δεν το βλέπω να έχει μέλλον!!!

Μαζί με το νομοσχέδιο για το πράσινο ταμείο πέρασε και το νομοσχέδιο της βιοποικιλότητας και μάλιστα με την μορφή του επείγοντος και με μία μόνο έβδομα χρονικό περιθώριο τέθηκαν σε δημόσια διαβούλευση εν μέσω καλοκαιριού, τυχαίο? δεν νομίζω….

Αυτά είναι τα βασικά προβλήματα φίλοι μου και όχι η ρυθμιστική γιατί κατά την γνώμη μου πάμε για αφανισμό των κυνηγών αν δεν αλλάξει κάτι! Βέβαια αυτοί που κάθε καλοκαίρι κάνουν τους ήρωες μαχόμενοι για την ρυθμιστική είναι αυτοί που πέταξαν την μεγάλη ευκαιρία πριν από χρόνια να απαλλαγούμε από αυτήν!!!

Μην με ρωτήσετε πως και γιατί αλλά νομίζω πως απαντήσεις θα πάρουμε μόνο μέσα από τον στίβο της μάχης που ήρθε η ώρα μας να δώσουμε! Είναι ώρα να πάρουν σύνταξη όλοι όσοι χρόνια τώρα προσφέρουν και να βγει μπροστά η νέα γενιά των κυνηγών και να φτιάξει το μέλλον που της αρμόζει στα δικά της μέτρα και όχι στα απαρχαιωμένα πρότυπα άλλων εποχών που μαστίζονται από πολιτικά και οικονομικά ‘παιχνίδια’!

Μέσα από αυτές τις λίγες γραμμές έθεσα πολλά ερωτήματα που ο καθένας μας θα βρει μέσα από την δική του αναζήτηση και την προσπάθεια που όλοι χρειάζεται να κάνουμε για να βοηθήσουμε το κυνήγι , το θήραμα αλλά και την κοινωνία να διατηρήσει μέσα από το κυνήγι την επαφή με την φύση και την ελπίδα για απόδραση από την καθημερινότητα που μας σκοτώνει ότι κρύβουμε καλά μέσα μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου