Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

ΠΟΛΛΑ ΓΙΑΤΙ..ΓΙΑΤΙ;

Σε ένα διαρκεί αγώνα επιβίωσης βρισκόμαστε τα τελευταία χρόνια φίλοι μου! Όχι επειδή η βιωσιμότητα των Κ.Σ. λόγω οικονομικών προβλημάτων κινδυνεύει, αλλά επειδή οι οικολογικές οργανώσεις ,που ως στόχο έχουν των αφανισμό των κυνηγών και τις κυνηγετικής δραστηριότητας, έχουν βρει τις αδυναμίες μας και μας χτυπούν ακατάπαυστα γονατίζοντας μας, μιας και οι μηχανισμοί άμυνας μας έχουν ουσιαστικά διαλυθεί.

Τι είναι αυτό άραγε που μας έφτασε εδώ? Μήπως οι αδιαφορία κάποιων για το λόγω ύπαρξης μας! Δηλαδή την φύση και το θήραμα όπως οι περισσότεροι σκέφτονται ή μήπως η αδιαλλαξία και ο υπερφίαλος εγωισμός κάποιον που χρησιμοποιώντας την ισχύ, που η καρέκλα που κάθονται τους δίνει και όχι η ποιότητα τους ως άνθρωποι και εκπρόσωποι των κυνηγών, έκοψαν τους συνδέσμους με των απλό κυνηγό. Έγιναν απόμακροι και ξένοι ένα είδος διαφορετικό από τον κυνηγό που ενδιαφέρεται για την φύση και την ιερή συνεύρεση με αυτή, την ερωμένη των αισθήσεων που πάντα με αγάπη και ερωτική στοργή μας δέχεται στην αγκαλιά της!

Αυτό που χρόνια τώρα παρατηρώ είναι ότι η πολιτική τις Κ.Σ.Ε. έχει να κάνει με μια συνεχόμενη σύγκρουση με τα οικολογικά σωματεία και οργανώσεις προσπαθώντας να τους πείσει για την αναγκαιότητα ύπαρξης μας και προβάλλοντας ένα έργο που σταματά στα χαρτιά και στις μελέτες χωρίς ουσιαστική προσφορά στο ενδημικό θήραμα ,την ποιότητα εκπαίδευσης των κυνηγών και την αλλαγή κουλτούρας των κυνηγών της παλιάς σχολής. Τα ημίμετρα που κατά καιρούς παίρνουν οι κατά τόπους σύλλογοι και οι ομοσπονδίες δεν είναι αρκετά όταν μάλιστα υπάρχει μια γενική εικόνα απαξίωσης για τα όργανα των ομοσπονδιών (διοικητικά και εκτελεστικά)!

Στην ομοσπονδία Κρήτης και Δωδεκανήσου δεν έχει γίνει ούτε μια μελέτη που να αφορά τα αρπακτικά την ώρα που σε κάθε έξοδο κατά την μετάβαση στο κυνηγότοπο συναντάς 2 με 3 κουνάβια στους δρόμους! Έχει άραγε αναλογιστεί κανείς πως τρέφονται αυτά τα αρπακτικά και πόσο επηρεάζουν τον πληθυσμό της πέρδικας και του λαγού? Είναι άραγε τα μέτρα που παίρνουν για την καταπολέμηση της λαθροθηρίας αποτελεσματικά και αν όχι γιατί ποτέ δεν διαμαρτυρήθηκαν στα έντυπα μέσα για τις δικαστικές αποφάσεις ή τις πολιτικές παρεμβάσεις που έριχναν στα μαλακά τους λαθροθήρες όπως οι ίδιοι προφασίζονται? Γιατί φτάσαμε στο παραπέντε και το μόνο που έχουμε να επιδείξουμε είναι η αγοραστική μας δύναμη και τίποτα άλλο που να έχει σχέση με το θήραμα και την φύση? Γιατί δεν υπάρχει επαρκής ενημέρωση και συσπείρωση των κυνηγών αλλά μυστικοπάθεια και ένα βαρύ κλίμα απαξίωσης που μόνο σε συνθήκες εκλογών βουλευτικών ή δημοτικών αντιστρέφεται και ζητούν την συσπείρωση μας σε άτομα προερχόμενα από το σώμα των κυνηγών και μη! Μια τέτοια πρόσκληση έκανε και ο πρόεδρος της Κ.Σ.Ε. στις πρόσφατες εκλογές! Πότε άραγε πρόσφεραν τόσα πολλά κάποιοι στο κυνήγι που είναι άξιοι να μπουν στην αυτοδιοίκηση ή στη βουλή? Μήπως οι μη κυνηγοί είναι άξιοι θα μου πεις…

Πολλά τα ερωτήματα και πραγματικά θα ήθελα μια απάντηση για κάθε ένα από τα παραπάνω! Θα ήθελα να ξέρω ποιες είναι οι επίσημες θέσεις σε όλα αυτά μα πάνω από όλα ποια η σχέση της Κ.Σ.Ε. με την πολιτική και ποια η θέση της όσον αφορά το τέλμα που έχουμε περιέλθει?

Το μόνο που θα μπορούσα να πω είναι ότι ελπίζω να μην γίνει πολυτέλεια η ενασχόληση μας με την φύση και το θήραμα τις δύσκολες μέρες που έρχονται…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου